تندخوانی

در این وبلاگ مقالاتی در مورد تندخوانی تمرکز و تقویت حافظه وجود دارد.

تندخوانی

در این وبلاگ مقالاتی در مورد تندخوانی تمرکز و تقویت حافظه وجود دارد.

مقالات این وبلاگ کمک موثری به بهبود وضعیت تحصیلی و مطالعه می کند.

بایگانی
  • ۰
  • ۰

چند نکته در مورد انواع حافظه

مدت زمان تخمینی مطالعه این مقاله ۳ دقیقه می باشد.

مقدمه

با شناخت انواع حافظه می توان فهمید چرا بعضی مطالب به خوبی در ذهنمان می ماند و برخی زود پاک می شود.انواع حافظه مدت زمان های نگه داری اطلاعات مختلفی دارند.خیلی از افراد بر این باور هستند که از قدرت حافظه خوبی برخوردار نیستند.اما باید بدانند که هیچ انسانی با حافظه ضعیف وجود ندارد تنها علت این است که شیوه درست استفاده از سیستم مغز را نمی دانیم.پس باید انواع حافظه را بشناسیم و با نحوه عملکرد هر یک از آنها آشنا شویم تا به موفقیت در این زمینه دست پیدا کنیم .

باید بدانیم روش صحیح مطالعه و شیوه ی اصلی عملکرد حافظه ربط دادن اطلاعات جدید با اطلاعات قبلی می باشد .بنابراین اگر در مورد موضوعی هیچ اطلاعاتی نداشته باشید به راحتی وارده حافظه  شما نمی شود.

چند نکته در مورد انواع حافظه

ابتدا انواع حافظه را بیان می کنیم :

حافظه حسی :

حافظه حسی یکی از انواع حافظه می باشد که به معنی دریافت اطلاعات از طریق حواسمان است و در حقیقت انسان در هر لحظه دو میلیارد بیت

اطلاعات درون مغز خود وارد می کند .که از این تعداد ما تنها آنهایی که مورد توجه مان هستند احساس می کنیم  . مثلا این احساس در ما برقرار است که اگر با وسیله نقلیه از چراغ راهنمایی با بی توجهی بگذریمتصادف می کنیم ویا اگر از لباس تنگ استفاده کنیم بدنمان اذیت می شود و غیره اما تنها آنهایی را که مورد توجه هستند احساس می شود .

اگر در مثال بالا لباس تنگ بپوشیم احساس می کنیم بدنمان اذیت می شود.

میزان نگهداری این اطلاعات درون حافظه ما بسیار کوتاه است در واقع نهایتا چند ثانیه طول خواهد کشید .و در واقع هر اطلاعاتی را که ما باید به حافظ بدهیم با ید ابتدا از طریق حواس آن اطلاع را دریافت کنیم و عنصر مهم در حافظه حسی توجه و تمرکز ذهن به موضوع می باشد.

چند نکته در مورد انواع حافظه

 حافظه کوتاه مدت :

مرحله دوم از دریافت اطلاعات حافظه کوتاه مدت است که با توجه و تمرکز حواس از حافظه حسی به حافظه کوتاه مدت منتقل می شود که نگهداری اطلاعات در این مرحله از چند ثانیه تا چند دقیقه است . کاربرد این مرحله برای کارهای فوری است و کد گذاری در این حافظه به صورت شنیداری می باشد.

برای مثال اگر قصد تلفن زدن به یکی از دوستانمان داشته باشیم  و شماره تلفن او را نداشته باشیم به طور مثال از یکی از دوستان می شنویم و به حافظه کوتاه مدت انتقال می دهیم تا تماس گرفته شود.

توصیه می شود برای انتقال اطلاعات از حافظه ی حسی به کوتاه مدت چون اغلب به صورت شنیداری انجام می گیرد آن اطلاعات را با صدای بلند چه کلامی چه در ذهن بخوانید.

 حافظه بلند مدت : 

با تکرار اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه ی بلند مدت که دارای ظرفیت نامحدود است منتقل می شود. کدگذاری یا همان رمزگردانی روی

حافظه بلند مدت اغلب معنایی  می باشد . پس تا موضوع قابل فهم نشود به حافظه بلند مدت انتقال پیدا نمی کند و دلیل اینکه خیلی ها شب

امتحان درس می خوانند و در روز آزمون حجم عظیمی از اطلاعات را فراموش می کنند همین مسئله عدم درک مطلب است .

بنابراین خیلی از افراد که عقیده دارند از قدرت حافظه ی خوبی برخوردار نیستند در واقع توانایی درک مطلب را ندارند و در واقع اطلاعات به حافظه ی بلند مدت انتقال پیدا نکرده است.

مدت زمان پایداری اطلاعات در حافظه بلند مدت از چند روز تا چند سال ویا حتی تا پایان عمر می باشد. و معمولا هر موضوعی که بار احساسی شدیدی  داشته باشد در ذهنمان تا آخر عمر حتی با جزئیات باقی می ماند.

نتیجه

تقریبا هیچ انسانی ضعف در حافظه ندارد کسانی که معتقدند از حافظه ی خوبی برخوردار نیستند فقط شیوه ی کار با مغز را نمی دانند.

از بهترین روش های تقویت حافظه بسط دادن اطلاعات جدید به اطلاعات تثبیت شده در مغزمی باشد و برای این کار باید موضوع را فهمید و از ایده های خلاقانه استفاده کرد تا همچون یک داروی تقویت حافظه عمل کند و اطلاعات در ذهن ثبت شود.تقویت حافظه ی کوتاه مدت مستلزم دریافت اطلاعات با حس شنوایی است و ثبت اطلاعات در حافظه ی حسی فقط نیاز به توجه دارد.

چنانچه موفق به اتمام این مقاله در مدت زمان تخمینی نشده اید به سایت تست تندخوانی مراجعه نمایید

خواهشمندیم با دیدگاه سازنده خود ما را در ارائه هرچه بهتر مقالات یاری نمایید

تیم آموزشی ماهان تیموری
نویسنده: ماهان تیموری

ارائه دهنده آموزش های کسب و کار ، کارآفرینی ، هوش مالی

چند نکته در مورد انوع حافظه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی