تندخوانی

در این وبلاگ مقالاتی در مورد تندخوانی تمرکز و تقویت حافظه وجود دارد.

تندخوانی

در این وبلاگ مقالاتی در مورد تندخوانی تمرکز و تقویت حافظه وجود دارد.

مقالات این وبلاگ کمک موثری به بهبود وضعیت تحصیلی و مطالعه می کند.

بایگانی
  • ۰
  • ۰

تمرکز چیست ؟

تمرکز چیست ؟

مدت زمان تخمینی مطالعه این مقاله ۳ دقیقه می باشد.

مقدمه

پاسخ به این سوال که تمرکز چیست بسیار اهمیت دارد چرا که اگر درابتدا ندانیم تمرکز چیست به هیچ وجه نمی توانیم آن را تقویت کنیم؛به علاوه موفقیت هر انسانی به میزان قابل توجهی وابسته به تمرکز حواس او است.مطمئنا در صورت نبود این فرایند به سختی می توان کارها را با موفقیت انجام داد.

پاسخ به این سوال که تمرکز چیست ؟

وقتی تمام افکار ما روی موضوع خاصی باشد مطمئنا با درصد بالاتری از موفقیت روبرو می شویم.مانند غذا خوردن که اگر تمرکز ذهن شما به موضوع دیگری غیر از غذا خوردن باشد پس از اتمام غذا اصلا از آن لذت نمی برید.بنابراین اگر روی هر کاری که در حال انجام آن  هستید تمرکز داشته باشید آن کار آسوده تر و بهتر انجام می شود.

از جمله فعالیت هایی که احتیاج به تمرکز دارد و بدون تمرکز حتی یک قدم به جلو نخواهید رفت،مطالعه می باشد.ما به طور خصوصی در این مقاله به جهت اهمیت بحث تمرکز به این موضوع می پردازیم که تمرکز چیست وتعریف مناسبی از آن ارائه می دهیم.

تعریف تمرکز چیست ؟

به فرآیند حفظ و نگهداری توجه روی یک موضوع تمرکز گفته می شود.

از نظر علمی ثابت شده که حد اکثر زمانی که فردی می تواند روی موضوع خاصی تمرکز داشته باشد تنها 5 ثانیه است؛بعد از این زمان به طور ناخود آگاه ذهن به سمت موضوع دیگری تمرکز خواهد کرد.

  • دو عامل موثر در حواس پرتی:

عوامل درونی:

عواملی مانند یادآوری خاطرات و تجزیه و تحلیل مسائل زندگی عوامل درونی حواس پرتی محسوب می شود.

تمرکز چیست؟

عوامل بیرونی:

عواملی مانند سرو صدا و عوامل محیطی از این دسته محسوب می شود.

  • اگر شما نتوانید توجه خود را روی مطلبی که می خوانید بگذارید دچار عدم تمرکز می شوید.

از بهترین راه های افزایش تمرکز این است که سوال طرح کنید و سوالات را جزئی تر بنویسید طوری که ذهنتان درگیر و متوجه موضوع شود وبه علت ناتوانی به حذف عوامل خارجی دچار حواس پرتی با عوامل درونی که ناشی از عصبانیت شما می شوید و ذهنتان متوجه موضوع  دیگر می شود.

در این مواقع مطالعه را رها کنید و یک لیوان آب بنوشید تا ذهنتان آرام شود و سپس در زمانی دیگر از هر چه خواندید و نخواندید در ذهنتان سوال طرح کنید که فلان  نکته چه بود یا فلان موضوع چه می گفت و تیتر ها را مطالعه کنید و سوالاتی از جنس،چیست،چرا،چگونه،به چه علت و....مطرح کنید تا ذهنتان متوجه موضوع شود و بدون خواندن کتاب سعی کنید جواب سوال ها را با اطلاعات خودتان،هر چند اشتباه بدهید.

در این صورت نسبت به مطلب کنجکاو خواهید شد تا جواب صحیح آن را بدانید و سپس از روی کتاب به جواب سوال هایتان پاسخ دهید.و مواردی که جدید است و جزو سوال هایتان نبوده را به اطلاعات قبلیتان اضافه کنید.

 تمرکز یعنی عوامل حواس پرتی را به حداقل رساندن 

  •  تمر کز یک امر نسبی می باشد و بنابر میزان کاهش و افزایش توجه هر کسی به عوامل حواس پرتی تمرکز کاهش یا افزایش پیدا می کند و هیچ گاه شما یک میزان ثابت برای تمرکز ندارید.

به محض اینکه محیط و شرایط ذهنی شما تغییر کند میزان تمرکز تغییر خواهد کرد.در واقع استعداد بالقوه تمرکز در همه افراد وجود دارد تنها چیزی که از اهمیت برخوردار است این است که باید آن استعداد را پرورش دهیم تا به سرانجام رسد و این مهارت را بدست می آورید که تمام فعالیت ها را از جمله مطالعه با تمرکز بیشتری انجام دهید. 

با عرض پوزش در بارگیری عکس مشکلی رخ داده است.

  • به دلیل اهمیت بالای تمرکز در پیشبرد اهداف گروه آموزشی ماهان تیموری در مقاله های بعدی تکنیک های مورد نیاز برای افزایش تمرکز را به طور کامل بیان خواهد کرد.

نتیجه

تمرکز موجب افزایش قدرت ما در انجام امور به خصوص یادگیری می شود روش صحیح مطالعه که از روش های تقویت حافظه نیز هست تمرکز داشتن روی مطالب است که همچون یک داروی تقویت حافظه عمل می کند.تمرکز همچنین از روش های تند خوانی محسوب می شود.

حواس پرتی به دو عامل درونی و بیرونی بستگی دارد.

چنانچه موفق به اتمام این مقاله در مدت زمان تخمینی نشده اید به سایت تست تندخوانی مراجعه نمایید.

خواهشمندیم با دیدگاه سازنده خود ما را در ارائه هرچه بهتر مقالات یاری نمایید

تیم آموزشی ماهان تیموری
نویسنده: ماهان تیموری

ارائه دهنده آموزش های کسب و کار ، کارآفرینی ، هوش مالی

چند نکته در مورد انوع حافظه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی