چند نکته درباره ی عملکرد مغز و تمرکز
مدت زمان تخمینی مطالعه این مقاله ۲ دقیقه می باشد. |
مقدمه
در مقاله عملکرد مغز و تمرکز قصد داریم درباره ی یکی از ابعاد تمرکز و علل عدم تمرکز حواس صحبت کنیم.عملکرد مغز و تمرکز با هم یک ارتباط موثر دارند.
آیا تا کنون این سوأل برای شما مطرح شده که چرا با توجه به اینکه حواس پرتی را دوست نداریم،ولی به سراغ ما می آید و باعث می شود روند انجام کار ها به کندی انجام شود و همینطور خیلی زود از مطالعه خسته شویم.
عملکرد مغز و تمرکز چه ارتباطی با هم دارند؟
در حقیقت مغز یک سیستم خیلی فوق العاده و پیچیده ای دارد و هر لحظه مشغول پردازش هزاران اطلاعات می باشد.برای داشتن تمرکز روی هدف و خواسته ها باید مغز را بیشتر بشناسیم و آن را به طرز مطلوبی مدیریت کنید.
اما اگر نتوانیم به اندازه کافی از توانایی مغزمان استفاده کنیم خود مغز وارد عمل می شود و برای خودش وظیفه تعیین می کند تا مشغول باشد و آن ظرفیت خالی خود را تکمیل کند.
نحوه ی عملکرد مغز برای استفاده از حداکثر ظرفیت
برای اینکه بتوانیم راحت تر و ملموس تر درباره ظرفیت مغز صحبت کنیم و برای پی بردن به اینکه به چه علت بدون اختیار و بدون علت تمرکز ذهن ما را از دست می رود کافیست تصور کنید مغز به اندازه 10 واحد ظرفیت دارد که به صورت پیش فرض هر لحظه باید این ظرفیت فعال باشد.به همین جهت باید با استفاده از حواس پنجگانه خودمان اطلاعاتی را با سرعت 10 واحد برای این قسمت از مغز فراهم کنیم.
مثلا کتابی را با توجه و تمرکز بخوانید و بفهمید که در این حالت این 10 واحد را به کار گرفتید و در واقع کنترل مغز را در اختیار گرفته اید.
نحوه ی عملکرد مغز در صورت عدم تمرکز
اما اگر به هر شکلی از ظرفیت مغز درست استفاده نکنیم و ارتباط آگاهانه ما به کلی قطع شود،باعث می شود تمرکز فکر خود را از دست بدهیم.
خود مغز بر اساس پیش فرضی که گفته شد بر اساس نزدیک ترین و قوی ترین انگیزه از طریق یکی از حواس پنجگانه ظرفیت خالی مغز را پر می کند.
مانند زیر لب صحبت کردن با خودمان در مورد یکی از دوستانمان،یا مانند غمگین شدن و یا خوشحال شدن در مورد یکی از دوستانمان.
تا زمانی که پیام یا الهام جدیدی به مغز ارسال نشود این روند به خودی خود ادامه پیدا می کند.
زمانی مغز از تکلیفی که برای خودش تعیین کرده است دست برمیدارد که از این عدم تمرکزی که داریم خارج شویم،یا یک تکلیف آگاهانه برای خودمان تعیین کنیم و یا با هشدار دادن به خودمان از حالت حسی بیرون بیاییم و آگاهانه تصمیم بگیریم.
نتیجه
از راه های افزایش تمرکز می توان به استفاده از حد اکثر ظرفیت مغز اشاره کرد چرا که اگر ما به مغزمان دستوری ندهیم او خودش برای خودش وظیفه ای تعیین خواهد کرد.پس اگر ما از مغزمان با سرعت بیشتری کار بکشیم تمرکزمان بالا خواهد رفت.
چنانچه موفق به اتمام این مقاله در مدت زمان تخمینی نشده اید به سایت تست تندخوانی مراجعه نمایید. |
خواهشمندیم با دیدگاه سازنده خود ما را در ارائه هرچه بهتر مقالات یاری نمایید