تندخوانی

در این وبلاگ مقالاتی در مورد تندخوانی تمرکز و تقویت حافظه وجود دارد.

تندخوانی

در این وبلاگ مقالاتی در مورد تندخوانی تمرکز و تقویت حافظه وجود دارد.

مقالات این وبلاگ کمک موثری به بهبود وضعیت تحصیلی و مطالعه می کند.

بایگانی
  • ۰
  • ۰

جعبه لایتنر چیست؟

مدت زمان تخمینی مطالعه این مقاله 3 دقیقه می باشد.

مقدمه

جعبه لایتنر چیست و چه کاربردی دارد؟ قبل از آموزش جعبه لایتنر لازم می دانم به ذکر نکته ای که در ارتباط برقرار کردن با دانش آموزان با آن مواجه شدم بپردازم.دانش آموزان یک روش خطی برای یادگیری انجام می دهند و کمتر دیده می شود که زمانی را برای مرور اختصاص دهند.در حالی فرایند مرور خود به تنهایی یکی از روش های تقویت حافظه می باشد.این در حالی است که عدم موفقیت و فراموشی خود را به حافظه ربط می دهند.

معرفی جعبه لایتنر

تا به حال روش های مختلفی برای مرور مطالب ارائه شده که یکی از بهترین روش ها،سیستم 5 مرحله ای می باشد که در 5 گام طلایی با تکرار به موقع حافظه را مدیریت می کند تا فراموشی اطلاعات را به حداقل برساند و باعث شود اطلاعات به حافظه بلند مدت انتقال پیدا کند برای این منظور:

اولین مرور اطلاعات باید 24 ساعت بعد از یادگیری مطلب انجام شود و دومین مرحله از مرور باید یک هفته بعد از اولین مرور انجام شود و سومین مرحله از مرور باید یک ماه بعد از مرور دوم و چهارمین مرور شش ماه بعد از سومین مرور و پنجمین مرور یک سال بعد از چهارمین مرور انجام شود.

بنابراین با هر بار مرور باعث می شوید که اطلاعات یک بار در حافظه کوتاه مدت تثبیت شوند نکته بسیار مهم این است که:تکرار مطالب به معنی مطالعه دوباره مطلب نیست،بلکه فقط لازم است یک مرور چند دقیقه ای روی آن داشته باشید.

سپاستین لایتنر محققی بود که جعبه ای را برای مرور مطالب به نام جعبه لایتنر انتخاب کرد:که یکی از راه های تقویت حافظه برای درس خواندن می باشد و باعث انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت می شود و مثل یک داروی تقویت حافظه روی عملکرد مغز ما تاثیر مثبت می گذارد.او توانست برای به خاطر سپردن مطالب در حافظه بلند مدت یک مدل جالب اختراع کند.

طریقه ساخت و بکارگیری جعبه لایتنر

این جعبه هم یک فرایند 5 مرحله ای دارد که شامل 5 خانه به قطر های 12 و 22و 52 و 82 و 142 میلی متری می باشد.

باید مطالبی که مورد مطالعه قرار می دهید را به صورت کلمات کلیدی در کاغذ هایی که به آن فیش می گویند ثبت کنید و بعد از یادگیری مطلب آنها را در خانه اول قرار می دهید.وقتی خانه اول پر شد باید فیش ها را برداشته و یکبار دیگر مرور کنید وآن دسته از فیش هایی را که توانسته بودید حفظ کنید به خانه دوم انتقال دهید و آنهایی که فراموش کرده بودید را باید به خانه اول برگردانید اگر خانه دوم پر شد یک سانتیمتر از فیش ها را برداشته و اگر آنها را حفظ کرده بودید به خانه سومم انتقال می دهید،اگر فراموش کرده بودید به خانه اول بر می گردد و این کار را تا خانه پنجم ادامه می دهید و هنگامی که به خانه پنجم رسیدید مطمئن باشید اطلاعات به حافظه بلند مدت انتقال می یابد.

جعبه لایتنر چیست؟

نکات مهم در بکارگیری جعبه لایتنر

اولین نکته اینکه اگر هر کدام از فیش ها را فراموش کرده بودید باید به خانه اول انتقال دهید.

دوم اینکه در هر مرتبه برای برداشتن کارتها بیش از یک سانت مجاز به برداشتن آنها نیستید.

سومین نکته اینکه باید آنقدر ادامه دهید که در خانه اول بیش از سه کارت باقی نماند.البته باید با یک استراحت کوتاهی شروع به دوره مجدد کنید.

چهارمین نکته اینکه در روز بعد اگر دوباره به مطالعه پرداختید باید کارتهای جدید را فراهم کرده و در خانه اول قرار دهید،اما برای اینکه کارتهای جدید را به خانه دوم انتقال دهید.باید یک سانتیمتر از کارتهای خانه دوم را خالی کرده و به خانه سوم انتقال دهید و به همین صورت ادامه دهید.توجه کنید هنگامی که کارت ها را در قفسه شماره یک قرار می دهید باید کار مرور مطالب را آنقدر ادامه دهید تا فیش های خانه اول به سه عدد برسد.بهتر است مرور کارتهای خانه شماره دوم را پس از 24 ساعت از مرور اول انجام دهید.

نتیجه گیری

در این مقاله با یکسری اطلاعات درباره ی جعبه لایتنر آشنا شدید،با استفاده از آموزش و استفاده از جعبه لایتنر می توانید مطالب را به خوبی درک کرده و آنها را به حافظه بسپارید .سعی کنید تمرینات خودتان را به صورت منظم انجام دهید چون روش صحیح مطالعه همین است.این روش باعث مدیریت زمان می شود و یک ارتباط موثر با افزایش اعتماد به نفس دارد.

چنانچه موفق به اتمام این مقاله در مدت زمان تخمینی نشده اید به سایت تست تندخوانی مراجعه نمایید.

خواهشمندیم با دیدگاه سازنده خود ما را در ارائه هرچه بهتر مقالات یاری نمایید

تیم آموزشی ماهان تیموری
نویسنده: ماهان تیموری

ارائه دهنده آموزش های کسب و کار ، کارآفرینی ، هوش مالی

با عرض پوزش تصویر فایل به درستی بارگذاری نشده است

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی